Amy Verhoeff te zien in tv-programma over Nederlandse Portretprijs

Amy Verhoeff te zien in tv-programma over Nederlandse Portretprijs

Binnenkort ben ik te zien in het nieuwe tv-programma over de Nederlandse Portretprijs op SBS6. Het programma heeft de Portretprijs-wedstrijd gefilmd maar is ook bij oud kandidaten en oud winnaars langs geweest, waaronder bij mij in het atelier.

 

Soon I will be featured in the new TV program about the Dutch Portrait Prize on SBS6. The program filmed the Portrait Prize competition but also visited former candidates and former winners, including my studio.

          
                               

Dit jaar ben ik met het schilderij van mijn zus getiteld “Laya” tot de halve finale gekomen. De selectiedag, waarin bekend werd gemaakt wie er na de halve finale doorging naar de finale, is gefilmd. Tijdens deze dag heb ik samen met twee andere kunstenaars Peter Faber, acteur en presentator van het programma, mogen portretteren. We kregen hier slechts 40 minuten de tijd voor! Voor mij smaakte dit echter naar meer en ik besloot thuis het portret nog eens dunnetjes over te doen, dit keer niet in 35 minuten maar nu in circa 30 uur.

 

This year I made it to the semi-finals with my sister's painting entitled “Laya”. The selection day, in which it was announced who went on to the final after the semi-finals, was filmed. During this day I was allowed to portray Peter Faber, actor and presenter of the program, together with two other artists. We only got 40 minutes to do this! For me, however, this tasted like more and I decided to redo the portrait at home, this time not in 35 minutes but now in about 30 hours.

Toen de filmploeg opnames maakte in mijn atelier, heb ik het schilderij aan Peter overhandigd. Ben je benieuwd naar het resultaat en de beelden van mij en mijn atelier? Kijk dan op 4, 11 en 18 september om 15.00 uur naar de Nederlandse Portretprijs op SBS6. 

When the film crew was shooting in my studio, I handed the painting over to Peter. Are you curious about the result and the images of me and my studio? Then watch the Dutch Portrait Prize on SBS6 on September 4, 11 and 18 at 3 p.m.